Világrekord

 

A betonacél feldolgozás iparosodottságát az 1 tonna betonacél bedolgozására fordított idővel szokás jellemezni. Ez Magyarországon átlagba 15 óra/tonnára tehető, míg Németországban ca. 10 óra/tonna (többek között a nagyobb arányú hegesztett háló használat miatt is). Már a 15 óra/tonna is nagy eredmény, hiszen a 70-es években még 30 óra/tonna volt az átlagos időráfordítás.

BAMTEC technológiával világrekord született a betonacél szerelés területén. Amiről minden építő cég csak álmodott, az az egyik építési helyen Kemptenben (Allgau) valósággá vált. Két építő munkás a Markgraf/Bayereuth cégtől hét BAMTEC tekercset 6,36 tonna össztömeggel 42 perc alatt elhelyezett.

Ez 4,5 tonna/fő/óra a beépítési teljesítményt jelent! Egy 8 órás műszakban elméletileg egy építő munkás 36 tonna BAMTEC vasalást tud elhelyezni, azaz 2 fős csapat 70 tonnát naponta. A szokásos, eddig alkalmazott módszerrel ez 5 hét szerelési munkát jelentene!

Oldalunkon a legjobb felhasználói élmény elérésének érdekében sütiket használunk. Az oldal használatának folytatásával Ön beleegyezik ebbe.
Elfogadás